Gode råd hvis du har mistanke om at dit barn er ordblind

Gode råd hvis du har mistanke om at dit barn er ordblind

Læs nærmere her, hvis du tror at dit barn er ordblind.

1. Tal med dit barns dansklærer om din mistanke. Dit barn kan testes for ordblindhed fra marts måned i 3. klasse. Det er skolelederen der i sidste ende afgør om dit barn kan testes for ordblindhed, men du bør ikke møde modstand hvis du som forældre har en begrundet mistanke om ordblindhed hos dit barn. 

2. Hvis testen viser at dit barn er ordblind, så har dit barn ret til hjælpemidler, som skolen skal stille til rådighed. Det kan være en digital pakke samt mulighed for kurser. Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvilke digitale løsninger de tilbyder og omfanget af kurser samt støtte til ordblinde. 

3. Der vil være en overgangsperiode, hvor dit barn skal lære at bruge hjælpemidler og, hvor de læringsfællesskaber dit barn er en del af, også skal vende sig til at dit barn, har nogle udfordringer og bruger pc. Det plejer at gå nemt og det er en god ide at være åben over for børn og forældre om dit barns udfordringer. 

4. Hvis dit barn ikke testes ordblindhed, men der stadig er udfordringer, kan barnet i nogle tilfælde stadig få adgang til de digitale hjælpemidler og kurser. Det er en god ide at bede om, at skolen udarbejder en handleplan i forhold til den særlige indsats der skal være for dit barn. Du kan også kontakte PPR og bede om rådgivning i forhold til dit barn. Du finder kontaktinfo til PPR er her. 

 

Kontakt Forældrerådgivningen på telefon 70252468 hvis du har spørgsmål vedrørende dit barn.

Senest opdateret den

10. november 2020

af

mr

Læs også

10.09.20
Forældremøder og Skole-hjemsamtaler må gerne gennemføres
Læs mere om retningslinjerne for møder på skolen
31.08.20
Gode råd om mobning
Læs Forældrerådgivningens råd om mobning