Er det lovligt, hvis skolebestyrelsen ændrer en klassesammensætning midt i et skoleforløb?

Er det lovligt, hvis skolebestyrelsen ændrer en klassesammensætning midt i et skoleforløb?

Om sammensætning af klasse

Svar:
Ja, det er det. Selvom forældrene i klassen er uenige i denne beslutning, er skolebestyrelsen i deres ret til at ændre klassesammensætningen. 

Skolebestyrelsen er valgt af forældrene til bl.a. at lave principper for skolens drift. Folkeskoleloven opregner i § 44 en lang række områder, som skolebestyrelsen skal lave principper for. I § 44, stk. 2 nævnes følgende områder: "undervisningens organisering, herunder elevernes undervisningstimetal på hvert klassetrin, skoledagens længde, specialundervisning på skolen og elevernes placering i klasser". 

Skolebestyrelsen ikke alene kan, men skal altså lave principper for, hvordan eleverne placeres i klasser. Det er herefter op til skolelederen at træffe konkrete beslutninger om klasseindplaceringen i henhold til de vedtagne principper. 

Ligesom en kommunalbestyrelse er en skolebestyrelse et styringsorgan, som er valgt til at træffe beslutninger på bestemte områder. Hvis man som vælger - i dette tilfælde forældre - er utilfreds med de beslutninger, det valgte organ træffer, så er man henvist til at udtrykke sin utilfredshed ved det næste valg, hvor man kan vælge nogle nye repræsentanter.

 

Senest opdateret den

14. maj 2024

af

Læs også

07.04.15
Kan jeg kræve at mit barn skal skifte klasse/skole, hvis det mistrives i sin klasse?
Om reglerne for klassedeling og skolelederens beslutningskompetence