Sprogprøver i 0. klasse

Sprogprøver i 0. klasse

Om sprogprøver i 0. klasse

Hej

Min datter er netop begyndt i 0. klasse. Hun har nogle sproglige udfordringer og har bl.a. gået til talepædagog i børnehaven. Skolen er orienteret om det, og vi har været til et overleveringsmøde med børnehaveklasselederen. Men jeg er lidt bekymret for, om de nye prøver i 0. klasse kan gøre, at hun ikke kan komme videre i 1. klasse. Ved I, hvad de nye prøver indeholder og hvornår, de kommer til at teste eleverne?

Hilsen en lidt bekymret far 


Kære far

Jeg kan godt forstå, du er lidt forvirret over, hvornår eleverne i 0. klasse skal til de nye sprogprøver. 
Sprogprøven kommer til at bestå af tre delprøver, der gennemføres i løbet af 0. klasse. Sprogprøven kombineres med intensiv støtte til styrkelse af børnenes sprog, frivilligt forløb på sommerskole og en fjerde mulighed for sprogprøve før skolestart i 1. klasse. Viser delprøve tre og evt. fire, at en elev ikke har et tilstrækkeligt niveau i dansk, skal eleven gå et år mere i 0. klasse.
Din datter kommer dog ikke til at mærke noget til de nye sprogprøver. For det første træder aftalen om at indføre sprogprøver i 0. klasse først i kraft efter næste folketingsvalg og dermed fra skoleåret 2019/2020. Da din datter er begyndt i 0. klasse efter sommerferien 2018, vil hun ikke blive berørt af de nye sprogprøver.
Derudover er de nye sprogprøver i 0. klasse kun obligatoriske for alle elever på de folkeskoler og frie grundskoler, hvor mere end 30 % af eleverne bor i et boligområde, der har været på den såkaldte ”ghettoliste” mindst én gang inden for de sidste tre år. Det er dermed ikke sikkert, at din datters skole skal gennemføre sprogprøver af eleverne i 0. klasse.
Det er rigtig positivt, at I allerede har et samarbejde med skolen om at støtte din datter bedst muligt, og jeg håber, hun får en god skolestart.

Venlig hilsen
Forældrerådgivningen

Senest opdateret den

4. oktober 2023

af

Læs også

En dreng klipper i et orange papir
06.05.22
Webinar om særligt sensitive børn
Læs mere om vores webinar, der omhandlende særligt sensitive børn.
29.04.22
Webinar om dit barns første dag i SFO
Læs mere om vores webinar omhandlende en god start i SFO.